Solrosens IP
26 maj 2022
15:00

Referat: Bollnäs GIF FF - Fagersta Södra IK

Det blev tredje raka torsken för Södra när topplaget Bollnäs vann på sin hemmaplan med 3-2 . Bollnäs började bäst och hade en ribbträff i den 5:e minuten. Södra jobbade sig in i matchen och Wille hade ett fint läge i den 10:e minuten men målisen i Bollnäs räddade läget . Wille fick sin revanch 2 min senare när han gjorde 1-0 Ignacio Giampaoli slog en frispark som William Klasén snyggt skarvade rätt upp i nättaket . Södra fick inte jubla länge innan 1-1 kvitteringen kommer då en Bollnäs lirare dunkar upp bollen i krysset från 25-30 meter på Volley detta sker i minut 16. Därefter har Bollnäs 2 ramträffar ytterligare innan halvtidspaus . Södra får vara nöjda med 1-1 i paus då Bollnäs skapade fler chanser .

I andra halvlek får Bollnäs en straff i den 51:a minuten som Södras mv Ondrej Jacko-Lysak gör en kanonräddning på. Södra har 2 fina chanser att ta ledningen men målvakten i Bollnäs gör 2 fina räddningar på Daniel Johansson s skott och Willes kanon . Istället tar Bollnäs ledningen med 2-1 i den 61:a minuten då en Södraspelare råkar styra in bollen i eget mål efter ett inspel . I anfallet efter så är Wille väldigt nära att kvittera när han prickar insidan utav stolpen . Södra fortsätter att jaga kvittering och skapar tre fina lägen utan resultat. 2-2 kommer istället i den 77:e minuten genom Daniel Johansson som slår in en straff efter att Colo blivit fälld. Wille får ett gyllene tillfälle att avgöra matchen när han rundar målvakt och försvar och får öppet mål men på nåt konstigt vis kastar sig försvararen och får en tå på bollen som går till hörna . Istället så gör Bollnäs 3-2 på ytterligare en fast situation i den 85:e minuten när man nickar in en hörna . Södra har ett gyllene läge att kvittera i slutminutrarna när Wille avlossar ett skott men en storspelande hemmamålis räddar skottet och domaren blåser av matchen . Tyvärr så hamnade domaren i fokus efter matchen där Södra blev blåsta på en solklar straff och en del andra domslut som var märkliga . Detta var ett fall framåt för Södra jämfört med dem senaste matcherna och framförallt andra halvlek var Södra riktigt bra spelmässigt.
Avslut första halvlek Bollnäs 8 Södra 5
Avslut andra halvlek Bollnäs 6 Södra 9
Totalt 14-14

Bäst i Södra var William Klase'n och Ignacio Giampaolo även Mahdi Hosaini och brorsan Hadi Hosaini som kom in i andra halvlek ska ha godkänt för sin insats